Bestaat er een wegwijzer naar een gelukkige relatie?

Bij (langdurige) relaties ontstaan vaak spanningen en problemen. Tijdens relatiecoaching of relatietherapie leren jullie om de verbinding met je partner opnieuw te maken zodat de energie weer vrijuit kan stromen.

Als mens worden we gedreven door de behoefte aan liefde. We willen beminnen en bemind worden. Echter in geen enkel ander gebied kunnen we zo gewond raken als in het gebied van de liefde. In relaties kom je niet alleen de ander, maar ook jezelf tegen. Patronen die je hebt ontwikkeld om jezelf te beschermen kunnen echt contact soms in de weg staan en zorgen voor afstand tussen partners.

In onze maatschappij hebben we het beiden vaak druk met ons werk, een studie, de kinderen, vrienden en familie. Ieder gaat steeds meer zijn of haar eigen gang en onbewust is dit van grote invloed op onze relatie. Door weer écht contact te maken met je partner kan je weer gaan voelen wat wederzijds leeft en van daaruit de verbinding met je partner opnieuw leren maken.

 

Relatietherapie helpt jullie relatie van een drie naar een zeven, relatiecoaching helpt jullie relatie van een vijf naar een negen

Herken je (enkele) situaties als:

 • Het loopt niet meer lekker in onze relatie en we hebben veel ruzie.
 • We hebben juist nooit ruzie maar vinden het lastig om met elkaar te verbinden.
 • De flow is eruit maar we houden nog wel van elkaar.
 • Het is lastig (geworden) om intiem met elkaar te zijn.
 • Er is onvrede in onze seksrelatie
 • We hebben eerder een broer-zus- dan een liefdesrelatie

Over Nancy Liebrand

Mensen bewust maken van eigen gedragspatronen is vaak een goed begin om veranderingen binnen een relatie in gang te zetten. Ik ga opzoek naar het (vaak onbewuste) dieperliggend niveau, zodat er weer verbinding ontstaat en de energie in de relatie weer gaat stromen!

Achtergrond& ervaringen:

Jarenlange ervaring op het gebied van coaching en counseling, waaronder stress en burn-out problematiek, communicatie en persoonlijke effectiviteit verbeteren, zijn een uitstekende basis gebleken voor relatiecoaching en relatietherapie.

De spiegel die ik voorhoud is soms confronterend, maar brengt wel een beweging opgang. Jullie leren kijken naar je relatie vanuit het perspectief van je partner. Mijn stijl is open en direct, betrokken en warm, met gevoel voor humor om dingen te relativeren.

Om te ontwikkelen moet je zijn waar het spannend is

Opleidingen:

 • Phoenix Opleidingen (Relatietherapie opleiding en de opleiding Systemisch Werken).
 • Gecertificeerd als EFT therapeut (Emotionally Focused Therapy) bij ICEEFT.
 • Training LiefdesBANG van Hannah Cuppen.
 • CHE Christelijke Hogeschool Ede (Post-hbo Bedrijfsmaatschappelijk Werk).
 • Vidarte (Master NLP, Systemisch Coachen, Familieopstellingen, De Maskermakers 2.0).
 • Parre en Deden (Intensieve training Systemisch kijken en de training “het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd” waaronder de module “de relatie”).
 • Business universiteit Neyenrode (Talent Management Masterclassess).
  NCOI (Post Bachelor HBO Coaching en begeleiding).

Werkwijze

Afhankelijk van de vraag (problematiek) werk ik met beide partners en in sommige gevallen met één partner. Ook is het mogelijk om individueel een relatievraag in te brengen als de andere partner er (nog) niet klaar voor is.

Relatietherapie begint altijd met het intakegesprek. Bij deze eerste afspraak gaan we direct aan het werk. Pas dan weet je of mijn aanpak jullie aanspreekt. Een ‘click’ is belangrijk, daarom is een eerste (kennismakings) afspraak ook het moment om samen te beslissen om al dan niet het vervolgtraject in te gaan.

Wat gaan jullie leren?

 • Herkennen van eigen gedragspatronen
 • Meer zelfinzicht en zelfbewustzijn ontwikkelen
 • Beter communiceren met je partner
 • Inzicht in de dynamiek en patronen binnen je relatie
 • Doorgronden van je eigen liefdespatronen
 • Inzicht in emotionele blokkades
 • Ontdekken wat jullie relatie nodig heeft om weer opnieuw te floreren.

Systemisch werken en EFT?

Binnen de relatietherapie werk ik met 2 verschillende werkwijzen. Een werkwijze gebaseerd op ‘systemisch werken’ en ‘familieopstellingen’. Hierbij worden de ‘systemen’ uit de jeugdjaren, zoals de band met (en tussen) ouders, broers en zussen die een belangrijke rol hebben gespeeld, in kaart gebracht.

Een alternatieve methode betreft EFT, dat staat voor Emotionally Focused Therapy.

Duur van het traject

Jullie kunnen rekenen op gemiddeld 5 tot 10 gesprekken van 1,5 uur (soms met een uitloop tot 2 uur per sessie).

Afspraken vinden ongeveer één keer per 2 tot 4 weken plaats.

Waar?

Het is mogelijk sessies in te plannen in Schijndel (Dr. Poelsstraat 5), in Den Bosch (De Koffiebrandery Daviottenweg 40) of Eindhoven (Tarasconweg 2).

Overwin verlatingsangst en bindingsangst. Als je de moed hebt om te kiezen voor de roep van je hart vind je niet alleen belangrijke levenslessen maar ook je diepste vervulling.

LiefdesBANG, Hannah Cuppen;

Contact

Contactgegevens

Dr. Poelsstraat 5 5481BZ Schijndel

Praktijklocaties:
De Koffiebrandery, Daviottenweg 40, Den Bosch
Of desgewenst Tarasconweg 2, Eindhoven

Contactformulier

  Scroll naar boven